x
Owen: L'Ami du Peuple

Owen
L'Ami du Peuple

Owen: L'Ami du Peuple

GAFFA

Album / Polyvinyl
Utgivning D. 2013.07.02
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Mike Kinsella är ett av de stora namnen på Chicagos indiescen och har sedan 1995 med band som American Football, Cap'n Jazz, Joan Of Arc, Owls och soloprojektet Owen hunnit släppa över 20 album.

Trots det tunga temat på skivan som vidrör rädslan för döden sedan han blev pappa och smärtsamma familjeminnen lyckas L'Ami du Peuple inte att engagera. Det monotona röstläget gör att hans budskap blir till en sömnig ridå svår att ta sig igenom.

Rent instrumentalt är den här skivan en lekfull sådan inom singer-songwriter-genren. På flera spår förstärks hans sång med hjälp av körer och variationen av olika instrument är imponerande brett: klockspel, violin, tamburin, ägg och blåsinstrument. Emellanåt, som till exempel stillsamt vemodiga Coffin Companions, vävs instrumenten finurligt in i varandra men i flertalet låtar uppstår det nästan slagsmål i ljudlandskapet.

Owen är känd som ett musikaliskt projekt där mjuka melodier på gitarr och keybord sätter stämningen men på L´ami Du Peuple är är det rockiga Bad Blood som är skivans bästa spår. Kanske främst för att hans röst här vaknar till liv.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA