x
Dio: Finding The Sacred Heart - Live In Philly 1986

Dio
Finding The Sacred Heart - Live In Philly 1986

Dio: Finding The Sacred Heart - Live In Philly 1986

GAFFA

DVD / Eagle Rock
Utgivning D. 2013.05.20
Recenserad av
Anders Fridh

Att se Dio i en liveupptagning från 1986 är som att resa tillbaka till barndomens Okej-tidningar. Scenbygget, gesterna och de fluffiga frisyrerna är STORA. På den här tiden kunde även ett band som Dio smälla upp en riddarborg och papier maché-drake på scenen – vilket idag framstår som både töntigt och gulligt. Ronnie James Dio älskade drakar och demoner, och den äkta passionen lyser igenom. Sällan har man sett en mer sympatisk och jordnära rockstjärna.

Konserten i Philadelphia bjuder på en hitkavalkad från hela den mikroskopiska mannens karriär. Fokus ligger på Dios egna katalog, och klimax kommer när den stora hemska draken slaktas i Sacred Heart. Men vi hade väldigt gärna hört lite mer Rainbow-material.

Finding The Sacred Heart är både snyggt filmad och har ett sympatiskt högt tempo. Det blir – som vanligt i sådana här sammanhang – minst två solon för mycket. Detta vägs upp av Dios kärlek till fansen. Deras respons är direkt överväldigande, och lyfter den väldiga rösten ett snäpp till. Till en rent oemotståndlig nivå i Rainbow In The Dark. Var kom den urkraften ifrån? Den är saknad idag.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA