x
Pet Shop Boys: Electric

Pet Shop Boys
Electric

Pet Shop Boys: Electric

GAFFA

Album / x2
Utgivning D. 2013.07.15
Recenserad av
Björn Schagerström

Electric följer upp förra årets Elysium, som skrevs ner av flertalet kritiker. Ett återkommande påpekande var att team Lowe och Tennant lät trötta och hade tappat greppet om låtskrivarpennan.

Som lyssnare kastas man här direkt ut på dansgolvet, under den rusande och extatiska Axis. Vad som följer är en rejält peppad och dansant samling låtar, som motbevisar de kritiska rösterna från ifjol. Formtoppen är dock inte uppskruvad fullt till max, exempelvis ekar de vilda beatsen som driver Shouting In The Evening högt men tämligen tomt.

Pet Shop Boys har stått för några riktigt fina covers genom åren. Minnesvärda är till exempel duons omstöpning av U2:s Where The Streets Have No Name och naturligtvis den episka Always On My Mind. På sitt tolfte album tacklar de en oväntad Bruce Springsteen-låt, den politiskt indignerade Last To Die från 2007. En okej men lättglömd version som inte sällar sig till de ovan nämndas glittrande skara.

Men Electric är på de flesta håll en högst brinnande uppmaning att ta på sig dansskorna och svepas med och är uppe och nuddar vid en femte betygsstjärna. 32 års ofta briljant pophistoria senare är Pet Shop Boys fortfarande att räkna med.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA