x
Aoife O'Donovan: Fossils

Aoife O'Donovan
Fossils

Aoife O'Donovan: Fossils

GAFFA

Album / yeproc records
Utgivning D. 2013.06.14
Recenserad av
Josefine Hildingsson

Rösten är fantastisk. Den tycks porla ur henne utan ansträngning. Den lätt hesa tonen ger en gåshud och en undran om var hon varit hela ens liv. Inte så långt borta egentligen. Trots att detta är debutalbumet har hon varit verksam i musikvärlden i många år. Främst i gruppen Crooked Still som var ett bluegrass/string-band.

Men nu har hon alltså tagit steget ut i solovärlden och det gjorde hon först när det uppstod en chans att samarbeta med My Morning Jacket-producenten Tucker Martine. En dröm Aiofe O'Donovan närt sedan hon studerade vid New England Conservatory i Boston. Att det är ett väl genomarbetat album är uppenbart. Det mesta tycks ha fått ta sin tid och det är högst positivt.

Albumet har tagit så lång tid att få klart att Alison Krauss hann göra en cover på öppningsspåret Lay My Burden Down innan upphovskvinnan själv släppte den. Men det är i Aiofe O'Donovans händer den växer och överraskar. Surfgitarren som glider in och den där magiska rösten som förtjänar att lyssnas på med hörlurar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA