x
Birth of Joy: Teaterladan, This is Hultsfred

Birth of Joy, Teaterladan, This is Hultsfred

Birth of Joy: Teaterladan, This is Hultsfred

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

En av få utländska akter på This is Hultsfred är holländska Birth of Joy. Med klassisk The Doors-sättning – gitarr, trummor och orgel – är de första band ut på klassiska Teaterladans scen. Och tyvärr märks den tidiga timmen av alltför mycket; det är glest framför scenen, men det dryga femtiotal som ändå har letat sig dit verkar å andra sidan trivas bra. Så även undertecknad.

Efter en något trevande inledning blir både bandet och PA-systemet varma i kläderna och Birth of Joy låter bra både musikaliskt och ljudmässigt.

The Doors-kopplingen stämmer in bra även på musiken, men musiken har fått på sig en rockigare kostym och en modern touch som klär bandet. Holländarna spelar med intensitet och inlevelse och efter en stund dansas det framför Teaterladans scen. Birth of Joy visar att man behärska både snabbare låtar och mer svettiga, bluesiga skapelser och det ge en väldigt bra dynamik.

Framåt slutet av setet svävar trion i väg lite väl mycket och när gitarristen sätter sig på huk och mer rattar med pedalerna tappar jag intresset helt. Men det var en sak jag trodde skulle inträffa bra mycket tidigare än den gjorde och det är bara ett litet smolk i bägaren.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA