x
Miriam Bryant: RP-scenen, This is Hultsfred

Miriam Bryant, RP-scenen, This is Hultsfred

Miriam Bryant: RP-scenen, This is Hultsfred

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Miriam Bryant är första artisten på stora scenen (hon följs dessutom bara av Hultsfedsveteranerna Sator på fredagen) och hon är även det första etablerade namnet ut på This is Hultsfred, ur det hänssendet att hon har regelbunden radiospinn.

Som artist är Bryant fortfarande ung och efter en mindre hit med debutsingeln Finders Keepers har hon släppt debutalbumet Raised in Rain, från vilken hiten Push Play har fått störst genomslag.

Mirian Bryant är en förträffligt passande bokning till This is Hultsfred och en bokning i rakt nedstigande led från den gamla Rockparty-tiden; det är en svensk bokning och en artist som spelas flitigt i P3. Det märks också att publiken är mest bekant med just Push Play, som blir extranumret och det är först då som publiken även utöver de inlyssnade sjunger med.

Kollega Kurtoglu skrev i sin recension av debutskivan Raised in Rain i våras att Bryants röst fick stå tillbaka för störande filter och polerande effekter. På RP-scenen ett stenkast från Hulingens strand är det tvärtom, Bryants souliga röst står verkligen i centrum – som sig bör – och det är en skönt sval och avskalad konsert hon bjuder publiken på.

Sångerskan själv är väldigt casual och bjuder på sig själv, som när hon svarar en låtönskning från en i publiken med ett skratt och kommentaren "Jag kan inte Iron Man" eller lånar den till synes överraskade klaviaturspelarens cigarett och drar några bloss innan Push Play.

Det är kort sagt en väldigt trivsam konsert.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA