x
Frightened Rabbit: White Stage, Hultsfredsfestivalen

Frightened Rabbit, White Stage, Hultsfredsfestivalen

Frightened Rabbit: White Stage, Hultsfredsfestivalen

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

(Arkivbild)

Första gången Glasgow-pojkarna spelar i Sverige har de turen att gå på scenen i ett tält i samma sekund som himlen öppnar sig och regnet öser ner, publiken rusar in i tältet och det är snabbt fullt. Frightened Rabbit tar vara på den stora publiken och ger verkligen allt. Ljudet är perfekt och det fem man starka bandet bygger upp snygga ljudväggar över vilka Scott sjunger sina mörka texter. Bandet låtar lite som en korsning mellan The Twilight Sad och Glasvegas, två andra band från Glasgow. Late March, Death March svänger rejält och publiken är med direkt, vilket tänder bandet ännu mer.

Frightened Rabbit lyckas otroligt bra med att både att få fram sina popmelodier och mellankolin på fantastiskt sätt. Folk fortsätter att komma in undan regnet och bandet välkomnar alla: "Welcome in from the rain, we are Frightened Rabbit från Glasgow", hörs gång på gång från scenen. Backyard Skulls rusar fram och får till ett ruggigt driv medan The Woodpile är det närmaste bandet kommer att komma arenarock.

Det är en närmast perfekt debut på svensk mark och jag tror bandet fick smak för oss och kommer förhoppningsvis tillbaka snart.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA