x
Steso Songs: Stora dans, This is Hultsfred

Steso Songs, Stora dans, This is Hultsfred

Steso Songs: Stora dans, This is Hultsfred

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Efter att ha lämnat hänget i solen på campingen bredvid en tämligen högljudd svensexa finner jag skuggan och stillheten på Stora dans, där Hultsfredsbördiga Steso Songs, som även går under namnet Karolina Stenström, spelar. Det är minst sagt stora kontraster från det ena till det andra, men jag uppskattar verkligen Steso Songs stillsamma låtar den här eftermiddagen.

Det tar en liten stund att vänja sig vid situationen; alla i publiken står en bit från scenen och Karolina närapå skyms bakom en mustig scenvakt som står precis framför henne (som om det var risk för stagedive?), This is Hultsfreds egna (får man anta) filmperson och ett par fotografer i neonvästar.

Karolina verkar dock fullständigt obrydd över det hela och framför sina finstämda låtar på perfekt vis och publiken är inte sen att visa sitt gillande. Som en av få singer-songwriters på This is Hultsfred har de intresserade sökt sig dit och det spartanska arrangemanget med enbart sång och piano fungerar jättebra, även om det är lite udda med så stillsam musik på en scen som Stora dans.

Steso songs blandar och ger från skivan Now It's Dark och en ännu halvfärdig kommande platta som ska färdigställas och ges ut någon gång när den är klar. Smakproven låter inte alls dumt och vi har något fint att se fram emot.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA