x
Future Bible Heroes: Partygoing

Future Bible Heroes
Partygoing

Future Bible Heroes: Partygoing

GAFFA

Album / Merge Records
Utgivning D. 2013.06.04
Recenserad av
Mathias Jensen

Det låter ju åtminstone som inget annat. Det måste man ge Stephin Merritt. Inte för att Magnetic Fields-figuren är känd för annat, men det måste ses som en prestation i sig att gång på gång bli nedbruten i brygga, gapandes, och tvingas formulera för sig själv vad man egentligen är med om. Men känslan den här gången, det är att lyssna på ett sidoprojekt som gjorts med en avdomnad vänsterhand. Ingenting känns som något annat än ett kul experiment. 

Det krävs så mycket för att lyckas förmedla humor i musik, och det krävs så lite för att vi andra ska syna bluffen; det är inte kul när musik är skojfrisk utan att det låter genuint. Ingenstans. För att humor och musik är svårt. Lika svårt som att beskriva hur lycklig man är. Därför är en sång som All I Care About Is You något som känns, sticker ut och berör.

Därför är det är härligt så fort Stephin Merritts ironiska röst får vila på – exempelvis – A New Kind Of Town och Digging My Own Grave. Claudia Gonson låter ju åtminstone uppriktig. Men så fort Merritt rycker tillbaka mikrofonen och sjunger om att champagne är det enda man bör dricka vill jag bara skaka av mig känslan av någon som slutat bry sig om allt. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA