x
Tegan And Sara: Blue Stage, Hultsfredsfestivalen

Tegan And Sara, Blue Stage, Hultsfredsfestivalen

Tegan And Sara: Blue Stage, Hultsfredsfestivalen

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

När Tegan And Sara kommer till festivalen är det med en ny skiva och en ny inriktning, de mesta av gitarrerna har ersatts av maskiner och musiken, lika melodiös som alltid, har fått mer klubbinriktning. Men det passar tvillingarna från Calgary i Kanada perfekt. Bandet är lätt på fötterna och släpper in mycket luft i musiken samtidigt som de lägger en dansant matta bakom Tegan och Saras gitarrer och röster.

Solen skiner, det är varmt och det känns som att Tegan And Sara spelar vid exakt rätt tidpunkt på den perfekta scenen, de bjuder tillbaka med ett riktigt festivalset, med stark betoning på senaste skivan. De levererar Walking With A Ghost tidigt i setet i en rakare mindre studsig version som sitter perfekt mellan de nya låtarna. Publiken är verkligen med vilket tar bandet till högre höjder.

Sen får vi en riktigt tung och dansant Shock To The System som får hela marken att vibrera. Den följs upp av Tiesto samarbetet Feel It In My Bones som fungerar bättre än väntat med ett liveband, men som alltid med Tegan And Sara så hänger så mycket på deras röster och samarbetet dem emellan, och idag är deras röster i toppform. Speciellt i Drove Me Wild faller alla bitar på plats och det känns som en underbar eftermiddag att vara på festival.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA