x
Robin Stjernberg: Pieces

Robin Stjernberg
Pieces

Robin Stjernberg: Pieces

GAFFA

Album / Lionheart
Utgivning D. 2013.06.26
Recenserad av
Daniel Horn

När han framförde Halo i Idol: gåshud. När han stämde ut i Yous refräng i första schlagerdelfinalen: gåshud. Även om man så vill är det så gott som omöjligt att stålsätta sig när Robin Stjernberg förmedlar dessa massiva känslostormar till låtar. I det ämnet är han expert, därför är också för mycket på Pieces en besvikelse. Två snabba exempel hörs i den glättiga Crime och den superplastiga ljudbilden i Rule The World. Här är historien om när Lagom och Lättuggat ännu en gång vann över det Monumentala och det rakt igenom Äkta.

Kanske har man trott för mycket på Robin Stjernberg när han gång på gång i intervjuer säger att det viktigaste är att gå sin egen väg, göra det man är sugen på. Den känns långt borta – tanken om att en Idol- och schlagerprodukt är mer än just det; en produkt. Pieces visar upp för lite popdemonstrationer som kan flikas under "överväldigande" och för mycket av plastiga pastischer.

Det går att kombinera kommersialism med vital kreativitet, kolla bara på förra årets Eurovisionvinnare. Robin är inte där. Än.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA