x
The Soft Hills: Chromatisms

The Soft Hills
Chromatisms

The Soft Hills: Chromatisms

GAFFA

Album / Tapete
Utgivning D. 2013.06.18
Recenserad av
Tobias Öhgren

The Soft Hills är ett av de band som älskar det flummiga 70-talet och som man känner igen på de senapsgula jackorna, bekväma jeansen och den fylliga skäggväxten. De skulle dessutom aldrig gå med på att bli fotograferade om det inte ligger gulnade höstlöv längs marken i deras gråmulna Seattle.

På det sättet är de väldigt amerikanska. Vad de gör är att de tar den psykedeliska och lite släpiga rocken och transformerar det till en något modernare kostym, men utan att tillföra något alls. Där i ligger också misslyckandet – för när jag lyssnar på Chromatisms vill jag inte tillbaka i tiden, jag vill vildsint springa in i framtiden.

Det är också därför de ser mer färglösa ut när de ställs bredvid band som My Morning Jacket, Band Of Horses och Fleet Foxes – som också är svaga för den estitiken men som bygger något eget av det.

Så vad man ser är vad man får. Efter att en vandrat upp för denna mjuka kulle så är det bara att vandra ner för samma kulle – även om en hoppats på att få kliva ner från ett berg.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA