x
Rodrigo Leão: Songs (2004-2012)

Rodrigo Leão
Songs (2004-2012)

Rodrigo Leão: Songs (2004-2012)

GAFFA

Album / Glitterhouse
Utgivning D. 2013.06.15
Recenserad av
Josefine Hildingsson

Den portugisiske musikern Rodrigo Leão har fått sångerskor som Beth Gibbons och Joan Wasser (Joan As Police Woman) att lyfta mikrofonen till hans filmiska verk. Att han släppt ett album som heter Cinema och kallat sitt band för "Cinema Ensemble" känns nästintill självklart också när man lyssnar på Songs. Det har sagts om hans musik att det är som ett soundtrack som söker en film. Och ja. Det märks på den här samlingen sånger.

Stråkarna är smått magiska och när de möter Neil Hannons (The Divine Comedy) röst i Cathy sitter körsbäret verkligen på toppen av glassen. Det är vackert. Det låter som en Jens Lekman-ballad som rymt till filmen. Men till skillnad från göteborgaren finns det inte ett spår av humor hos Rodrigo Leão. Det hade kanske behövts en liten klick av det för att det inte skulle ha blivit alltför högstämt.

Ett annat och större problem är att det känns som att man redan hört det här tusen gånger tidigare. Om det skulle ha blivit en riktig nerv i musiken hade det nästan behövts ett litet glapp i det nästan för perfekta arrangemanget.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA