x
J. Cole: Born Sinner

J. Cole
Born Sinner

J. Cole: Born Sinner

GAFFA

Album / Roc Nation
Utgivning D. 2013.06.18
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Som hiphop-världen har väntat på detta. Framtidsnamnet på Roc Nation av alla bolag, det som ägs och drivs av Jay-Z, äntligen redo att visa att han inte är ytterligare ett dussinnamn som lätt kommer glömmas bort och försvinna bland mediebruset där ute i etern.

J. Cole gör bättre beats än tidigare, han rappar bättre, men albumet är ett imponerande verk endast i sin storlek och även i sin vilja, både tack vare ett gäng mycket potenta beats och en fantastisk singel med Miguel. Men J. Cole ägnar mer tid åt att efterlikna andra, och namedroppar i det mesta laget. Han lägger mer energi på att låtsas vara gangster istället för det smarta hiphop-underbarn han beskrivits som.

Dessutom återfinns, på ett album släppt 2013 och sponsrat av Live Nation-ägda Roc Nation, den mest homofobiska och irrationellt idiotiska versen som fått tryckas på en skiva släppt av ett majorbolag på väldigt, väldigt länge. Den långa väntan på att J. Cole äntligen ska blomma ut och bli en dubbelt begåvad värdig utmanare till de på tronen verkar, åtminstone sett till 28-åringens andra album, fruktansvärt förgäves.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA