x
Fuck Buttons: Slow Focus

Fuck Buttons
Slow Focus

Fuck Buttons: Slow Focus

GAFFA

Album / ATP
Utgivning D. 2013.07.22
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Under arbetet med musikproduktion i Bristol de senaste åren inför den så kallade återkomsten, efter en just musikproduktionistisk dvala som varat sedan slutet av 2010, hördes det från olika håll på ATP Recordings att Andrew Hung och Benjamin John Power jobbat mycket med hiphop i bakhuvudet och i åtanke.

Ingenting särskilt ovanligt i sig i det påståendet, det är inte konstigt att musiker hemmahörande i både Bristol och i den elektroniska musiken rör sig över gränserna till mer beats och hiphop-element då musikstilarna har en väldokumenterad och nära angränsande relationshistoria till varandra. Men att just Hung och Power jobbat så, som annars kallar sig för Fuck Buttons, är anmärkningsvärt men inte överdrivet märkbart.

Slow Focus bygger duon vidare på alldeles utmärkta Tarot Sport genom att dra musiken och rytmerna i än mer udda riktningar än förr och seglar iväg mot oljudslandskap de bara berört men inte djupdykt i som de gör nu, i full mundering och kappsäckar fyllda med leksakssynthar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA