x
Walking Papers: Red Stage, Bråvalla

Walking Papers, Red Stage, Bråvalla

Walking Papers: Red Stage, Bråvalla

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Det är svårt att kalla det supergrupp när en medlem kommer från ett kultband (Barrett Martin på trummor från Screaming Trees), två från ett mindre blues/funkband (sångaren och gitarristen Jeff Angell och Benjamin Anderson keyboard) och i stort bara en kändis, Duff McKagan från Guns N' Roses, Velvet Revolver, men på nåt sätt har de fått den stämpeln. Bandet bildades 2012 i Seattle och spelar ganska yxig bluesrock, med vissa mindre intressanta funkinslag.

När de för första gången står på en svensk scen så har precis Duff lämnat av personliga skäl, och publiken bjuds på en trio där Benjamin på keyboard sköter basen med vänsterhanden. Detta gör att det med en gång saknas en dimension, och lite av det tyngsta svänget uteblir. Men när det gungar så gungar det duktigt och speciellt Barrett imponerar på trummorna, men tyvärr så saknar låtarna personlighet och har en tendens att fastna i en bredbent, tungfotad rock som inte är så attraktiv. Man inbillar sig att Duffs bas hade kunnat ankra hela maskinen och hållit den stadigt på marken.

Men som helhet är det bra, kompetent och tråkigt och som betyg vill man säga Helt Okej, vilket i sig självt är ett hemskt betyg för ett band att få, och man kan inte låta bli att undra om de ens skulle ha blivit bokade utan sitt stjärnnamn Duff McKagan.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA