x
Heavy Tiger: Hangar 86, Bråvalla

Heavy Tiger, Hangar 86, Bråvalla

Heavy Tiger: Hangar 86, Bråvalla

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Heavy Tiger är en tjejtrio från Solna som spelar 70-talsrock i rakt nedstigande led från Thin Lizzy och Kiss. På scen påminner de om The Runaways i sina vita jeanskläder med loggan på bandet sydd på ryggen, det är snyggt och passar bandet perfekt.

Det är raka riffglada låtar med svängiga refränger och de tre på scenen rockar loss med allt vad de har. Publiken är inte jättestor men fördelen med att spela i en hangar i utkanten av festivalen är att man som band inte får den tillfälliga publiken som stannar till mellan ölen och kebaben och sen drar vidare, istället verkar alla verkligen vara här för att se Heavy Tiger.

Halvvägs in i setet drar de till med en skitig version av Led Zeppelins Living Loving Maid, ett både roligt och oväntat coverval. Bandet har verkligen utstrålning och sångerskan Maja har en perfekt röst för musiken de spelar och hesheten som sakta kryper sig på under spelningen ger bara mer nerv åt musiken.

Det är snack om att en debutplatta är på väg, så nu gäller det bara att hoppas att bandet tar med sin liveenergi in i studion och släpper den snart för det här gav mersmak.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA