x
Takida: Blue Stage, Bråvalla

Takida, Blue Stage, Bråvalla

Takida: Blue Stage, Bråvalla

Recenserad av Anders Fridh | GAFFA

Takida är en samling hyggliga grabbar som hamnat på stora Blue Stage. "Hela Ånge hade fått plats häruppe" säger sångaren Robert Pettersson uppifrån scenen. "Vi är Takida från Ånge och vi är … här!" Det lite taffliga mellansnacket är typiskt ett band helt utan typiska rockposer. De lunkar mest runt däruppe på scenen. Att detta är bandets enda spelning i sommar förutom Ljungarocken på hemmaplan märks inte något särskilt. Anspråkslöst så det förslår, vilket faktiskt är sympatiskt för den som är trött på små rockstjärnor med Napoleonegon.

Musiken är liksom genomskinlig. Här finns inga minnesvärda hooks att finna. Att band använder samma vinnande ackord om och om igen är inget nytt, och kan fungera om man likt Iron Maidens Steve Harris har svart bälte i små mästerliga variationer.

Där är inte Takida. Inte alls faktiskt. De stora refrängerna känns ofta som luftslott, och de följer i princip alla samma mall som gamla brottarhiten Curly Sue. Robert Petterssons röst gör sig bäst i dessa ballader – en annan är Never Alone Always Alone – som kännetecknar bandet. Sångarens lufsiga och vardagliga gestalt verkar vara en stor del av dragningskraften med Takida. "Han är ju så go'!", som en entusiastisk åhörare uttrycker sig. Det räddar inte konserten från att bli enformig och svår att greppa såhär i efterhand. Den kom och gick. Hyggliga grabbar utan tydliga konturer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA