x
Soilwork: Metaltown, Göteborg

Soilwork, Metaltown, Göteborg

Soilwork: Metaltown, Göteborg

Recenserad av Tatiana Castillo Madrid | GAFFA

På fredagseftermiddagen märks det att de flesta av Metaltowngästerna har installerat sig på området. Publikmängden på Soilwork är fylligare än under gårdagens eftermiddagsspelningar och avsaknaden av mittenstaket gör att fansen kan gruppera sig bättre. Men det är givetvis inte bara det som ligger bakom den publikfest det bjuds på under denna timma. Soilwork jobbar hårt för att behålla lyssnarnas fokus.

Björn Strid innehar någon sorts karisma som tillsammans med det brutala öset från varje kant fångar en. När Follow The Hollow kickar igång går även publiken igång och moshpiten är ett faktum. Det genereras en energi som räcker långt in på spelningen. Med den responsen har Soilwork all anledning att vara på topphumör.

Med det färska dubbelalbumet The Living Infinite i bagaget har gruppen en hel del alster att välja bland. Därför är det inte så konstigt att låtarna avverkas i rasande fart. Man blir fullkomligt bulldozad utan att för den sakens skull bli uttråkad. Bandet har gjort goda avvägningar i sin setlist som alternerar snyggt mellan mycket melodi och hårda attacker.

Det råder ingen tvekan om att Soilwork består av ett gäng briljanta musiker. Strids sång som gör sig dock inte så bra live som på skiva. Sången är burkig och de rena partierna i många av låtarna tenderar att låta falskt. Det sitter helt enkelt inte, utan den pondusen man förväntar sig uteblir. Bäst blir det istället när vrålen får stå i centrum.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA