x
Slipknot: Metaltown, Göteborg

Slipknot, Metaltown, Göteborg

Slipknot: Metaltown, Göteborg

Recenserad av Tatiana Castillo Madrid | GAFFA

Börjar inte det bli uttjatat med Slipknot som affischnamn för Metaltown? Bandet har blivit något av ett husband här och det är inte så att man inte undrar varför… tills bandet kliver på scen. Då påminns man om varför. 

Slipknot är ett kraftpaket att räkna med – jämnt. Och ikväll ger de oss extra allt. Förutsättningarna är perfekta med mörker, ett kompakt publikhav och nästan aggressiv förväntan i luften. Alla vill få sig en jävla urladdning. Corey behöver heller inte ge några närmare instruktioner. "Avsluta min mening…" och publiken svarar direkt. Slipknot själva har gått och ackumulerat ett ursinne som löper amok med dängor som The Heretic Anthem och Liberate. Ikväll är deras sista Europaspelning och gruppen kramar verkligen ut allt de har här.

Vi får eld, vi får snö, vi får till och med fyrverkerier. Underhållningsnivån är skyhög. Det här är ingen konsert, det här är en show! Är det inte så det ska vara egentligen? Trots att man har suttit på huk ner ett antal gånger inför Jump The Fuck Up gör man det gladeligen igen, om inte annat for ol' times sake. Slipknot var ventilen som låg rätt i tiden när det begav sig, men de okomplicerade slagorden fungerar utmärkt ikväll med. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA