x
Korn: Metaltown, Göteborg

Korn, Metaltown, Göteborg

Korn: Metaltown, Göteborg

Recenserad av Tatiana Castillo Madrid | GAFFA

Med en smäll slungas vi direkt in i början av 00-talet när Korn väljer att inleda kvällens konsert med Blind och Falling Away From Me. Allting är sig likt sett till ytan. Bandmedlemmarna är med sina kläder och långa dreads som exotiska djur man nyfiket kikar på från håll. En nostalgisk fläkt och påminnelse om att, ja, det var så man såg ut på den tiden.

Nu-metalbanden var alla lite speciella på sitt sätt, men Korn tillhörde de som var en aning mer oförutsägbara än andra. Det stämmer än idag. The Path of Totality – behöver man säga något mer? Underhållande schizofrent blir det i alla fall av att höra Twist och Narcissistic Cannibal avverkas inom loppet av en timme. Faktum är att hela Korns musikaliska historia sammanfattas under denna tidsperiod, vilket kanske inte vore intressant om inte Korn haft för vana att vågat prova olika knäppa grejer på varje skiva som släppts. Variationen på kvällens setlist är en demonstration av hur Korn har styrt sin skeva men bestämda kurs hela tiden, trots att de har blandat stilar som i teorin borde skära sig.

Bäst blir det när det fläskas på bas nästan in absurdum som i inledningen till Dead Bodies Everywhere och Here To Stay. Sistnämnda är så ordentligt mustig och det går inte att ta miste på att det här är en av konsertens mest emotsedda låtar. I den här publiken är det trots allt metal som går hem, inte dubstep.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA