x
Pompei Nights: When The Saints Go Marching Out

Pompei Nights
When The Saints Go Marching Out

Pompei Nights: When The Saints Go Marching Out

GAFFA

EP /
Utgivning D. 2013.07.22
Recenserad av
Erik Hellström

I samband med den kritikerrosade webb-serien Rockstjärnor, där Stockholms-baserade Pompei Nights gav det svenska folket en inblick i rockvärlden, utvecklade bandet sin dåvarande ljudbild. De tog steget från att vara ännu ett sleaze-band i mängden till att vända blickarna mot den betydligt mycket mer mainstream-baserade rockmusiken. Och kvintetten tycks ha lyckats med att ta sig an genren, men stundtals för mycket. 

Att vara influerad är en sak, men att kopiera är en helt annan. Särskilt om källan är lika uppenbar som en rak höger i nyktert tillstånd. Pompei Nights har vid flera tillfällen uttryckt sin stora passion för det etablerade Kalifornien-bandet Avenged Sevenfold. Och utsett dem till den största inspirationskällan. 

Släng på ett grått filter över Avenged Sevenfolds musik, addera poppiga melodier i Panic At The Disco-anda samt en ännu outvecklad popröst och du har When The Saints Go Marching Out. Det är en sparsmakad nyans av av kreativitet, trots att de unga herrarna utvecklats rent musikaliskt sedan debuten.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA