x
Rodriguez: Stockholm Music & Arts

Rodriguez, Stockholm Music & Arts

Rodriguez: Stockholm Music & Arts

Recenserad av Daniel Hånberg Alonso | GAFFA

Vi har hittat Sugarman – tyvärr var det försent.

Publiken, som är både knökfull och förväntansfull, jublar och applåderar redan innan Sixto Rodriguez kommer in på scen. Efter Malik Bendjellouls Oscar-vinnande dokumentärfilm Searching For Sugarman så har den tidigare nästintill bortglömda sångaren fått närmast en legendstatus och det är som en legend han bemöts. Vad vi inte hade förväntat oss var den 71-åriga skröpliga man som måste ledas in på scenen.

Sången är svag och överröstas lätt av bandet. Under de första låtarna så förekommer inget mellansnack och för en stund så känns det som att Rodriguez kan klappa ihop vilket ögonblick som helst. Strax innan I Wonder kommer igång så drar han plötsligt ett grovt Musse Pigg-skämt och publiken jublar lika mycket åt skämtet som att vi nu har en levande man på scen.

Efter en av de många gånger gitarristen kommit fram för att hjälpa Rodriguez med något eller få några instruktioner skämtar den återuppstådda artisten själv om sin "senior advantage". Ofta tar det en minut eller två för honom mellan varje låt att komma till rätta men han kunde inte fått en mer uppmuntrande publik.

Många av låtarna är en skugga av sitt forna jag men vi vet vad det är skugga för, vi tar och gläds av det vi får. Tyvärr är fysiken inte alls där för vår käre Rodriguez ikväll men det är ändå en minnesvärd afton på Skeppsholmen denna lördag och ibland även lite magisk.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA