x
Explosions In The Sky & David Wingo: Prince Avalanche

Explosions In The Sky & David Wingo
Prince Avalanche

Explosions In The Sky & David Wingo: Prince Avalanche

GAFFA

Album / Temporary Residence
Utgivning D. 2013.08.06
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Någonstans känns det ändå, onekligen så, som att banden inom genrer som beskrivs som filmiska i sina anslag vet att de inte kan sträva efter musikalisk klimax precis hela tiden, i låt efter låt efter låt, och att det måste få lov att finnas mellanplan och gråzoner.

Det är naturligt att förvänta sig bombasm av Explosions In The Sky, även när de jobbar tillsammans med en annorlunda musikalisk typ med deras mått mätt som David Wingo, även om de ändock fungerar väldigt bra som arbetskamrater och instrumentala bundsförvanter. Det är naturligt eftersom det är det som Explosions In The Sky är bäst på, men när de nu ska spela som bakgrundsmusik, som ett soundtrack ändå är, för en film som handlar om två unga män ute en sommar i Texas vildmarker någonstans så behövs lite behärskning och lite försiktiga drag med tonpenslarna.

Prince Avalanche låter alltså som de bilder, vyer, landskap dess filmmotsvarighet är baserad på. Det är sparsamt men färgrikt, det är bombastiskt på hörn och vrår men bara ögonblickligen, och det är enkelt på ett sätt som Explosions In The Sky ofta själva mäktat med att vara på både gott och ont.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA