x
Kaah: Mosebacke

Kaah, Mosebacke

Kaah: Mosebacke

Recenserad av Daniel Hånberg Alonso | GAFFA

Återkomsten har inte varat ens ett dygn sedan Kaahs femte album och första på tio år släpptes – Matcha Din Look – när han går på inför publiken på Mosebacke Terrassen. Biljetterna är vid det här laget slutsålda. Framför sig så kan soulfunkartisten blicka ut över en vacker vy av Riddarfjärden och Djurgården. Han har valt en scen för sin comeback som är lika chill som hans musik.

Med sig upp på scen har han ett band som redan i öppningsnumret Internationell från nya albumet levererar funk som slår hela Prince konsert, några dagar innan på Stockholm Music & Arts, på fingrarna. Så här ska det låta! Musiken lyckas till och med låta än mer funkig än på skiva och inte ens Kaah kan hålla sig från att spela luftgitarr till den sköna basen.

Artistens scennärvaro är det enda som inte känns helt solit, kanske är det en blyghet över att vara tillbaka på scen men oftare vänds hans blickar mot sina bandkamrater än mot publiken. Lite mer publikinteraktion hade varit pricken över i:et på en fantastisk konsert.

Extranummer blir självklart nya hiten Vill Bara Leka Mer innan det avrundas med fina Kaahlla Mej.

"Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker det är kul att vara tillbaka", säger Kaah i början av konserten. Jag tror jag talar för alla när jag säger att det tycker vi också.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA