x
Watain: The Wild Hunt

Watain
The Wild Hunt

Watain: The Wild Hunt

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2013.08.14
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

 

När Dissection släppte Reinkaos sågades den obarmhärtigt. Idag ses den som en klassiker. Likadant kommer fallet vara med The Wild Hunt. Om 2010 års Lawless Darkness och Grammisvinsten inte blev den vattendelare de kommersiella krafterna hade hoppats på, säkerställer Watain detta nu. 

De satanistiska elementen står tillbaka för en teatraliskt storsvulsten och stämningsfull musik. De Profundis och All That May Bleed är klassiskt Watain; den förstnämnda har ett ondskefullt driv med sina bisvärmsgitarrer medan den senare visar på en vilja att nå ut bredare utan att göra avkall på brutalitet. 

Framförallt är det Erik Danielssons vurmande för Quorthons geni som står ut. Balladen They Rode On är lika mycket Bathory från Hammerheart och framåt som det är folklig och bombastisk gothrock. I övrigt; lägg till spanska gitarrer och exotiska tribalinfluenser och det femte albumet kommer innebära protester hos puritanerna men säkerligen nya följare. 

Gemensamt för The Wild Hunt är att Watain lyckas skapa en helhet som sticker ut och pushar för black metals gränser när genren sedan länge blivit något att göra karriär på. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA