x
Austra: Rondo, Way Out West

Austra, Rondo, Way Out West

Austra: Rondo, Way Out West

Recenserad av Josefin Bagge | GAFFA

Austra är en kraschlandning. Från att sväva högt bland topparna till att ligga och krampa i diket medan resten av oss står och ser på, hjälplöst, faller Katie Stelmanis och ligan i liveformat ikväll. Hennes röst är det inget fel på, den kvider och darrar och dansar runt i falsett. Ändå låter det ur högtalarsystemen som om hon håller i en mikrofon för första gången i sitt liv. Sången ligger och river ovanpå musiken och blir ett gällt irritationsmoment som inte alltid håller sig rent.

Rondo som spelställe har visats vara en trevlig lokal för Stay Out West; gott om ståplats på heltäckningsmatta och sittplats för den som vill vila benen efter The Knifes aerobicssession. Det är en farligt bekväm stämning i lokalen efter Say Lou Lous tidigare drömpopdagis och Austra är ändå ett band att se fram emot. De öppnar med visk och tunga beats i What We Done? och Stelmanis svänger runt med böljande rörelser. Det som följer kan vara den sömnigaste uppvisningen i elektronika någonsin. Man borde vilja dansa men det kommer inget.

Först i Lose It släpper Rondopubliken loss på riktigt men det är till en Lose It som tappat all självrespekt. Det sker fler överraskningar i musiken på en statisk skiva. Austra dödar magin i sina egna låtar. Till slut Beat And The Pulse helt rätt, och avslutande Spellwork med en bultande bas är det bästa under hela kvällen. Men det är ett haveri av den allra tröttaste, tråkigaste sorten.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA