x
Luke Haines: Rock And Roll Animals

Luke Haines
Rock And Roll Animals

Luke Haines: Rock And Roll Animals

GAFFA

Album / Cherry Red Records
Utgivning D. 2013.07.29
Recenserad av
Josefine Hildingsson

Ett sagokonceptalbum om "rock'n'roll-djur" med människor som förlagor? Tre gamla rockrävar i Magic Town ska skipa rock-rättvisa. Excentrikern Luke Haines fantasi tycks inte vara av denna värld och det är roligt att han gör ett album där silverräven Nick Lowe passande nog figurerar som en gråsprängd grävling. A Badger Called Nick Lowe hör till de bättre spåren på det här albumet som landar på nätta 32 minuter. Och det är väl vad det här, om än roliga men kanske lite tunna, konceptet håller för.

Emellanåt är det irriterande putslustigt och efter ett par lyssningar har man tröttnat på de lästa partierna – dock mycket fint inlästa av skådespelerskan Julia Davis. Musiken (och humorn!) glimmar till i Gene Vincent och Three Frendz är en fin liten sagosång.

Rock And Roll Animals kommer troligen inte att hamna på någon årsbästa-lista Det här albumet kan nog beskrivas som unikt för något liknande är svårt att påminna sig om. Men unikt i all ära. Det räcker inte. Grävlingen Nick Lowe och de andra hamnar snart i hyllan och glöms bort.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA