x
Social Ambitions: Hunger

Social Ambitions
Hunger

Social Ambitions: Hunger

GAFFA

Album / Electric Fantastic Souns
Utgivning D. 2013.06.10
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Social Ambitions är Stockholms-duon Anders Karlsson (inte att förväxla med hans namne i The Pain Machinery) och Mikael Arborelius. Hunger är deras uppföljare till debuten Almost Gone från 2010 som fick pris för bästa synthalbum på Manifestgalan. Även på nya skivan så skiftas det friskt mellan svenska och engelska medan soundet här är mer avskalat analogt än tidigare.

Influenserna som hörs gör Hunger till en något eklektisk skiva. Från första singeln Skrämselhicka där klassisk Ultravox kan anas till EBM-vibbarna i en av de bästa spåren: Herzschlagen. Framför allt är det modern synthpop där tankarna förs till Page och Saft som i studsiga öppningsspåret Berget.

Albumets spretighet är också dess största svaghet och debutens mer dansanta innehåll saknas här. Istället blir Hunger en resa genom den synthpoppen, från ljushet i glättiga slingor till mörker i Depeche Mode-osande atmosfär. De tvära kasten mellan språk, tempo och humör försakar en helgjutenhet som är eftersträvansvärd på ett album men bortsett från dessa skavanker så ger Hunger ett leende på läpparna för synthfantasten.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA