x
Chvrches: The Bones Of What You Believe

Chvrches
The Bones Of What You Believe

Chvrches: The Bones Of What You Believe

GAFFA

Album / Universal Music
Utgivning D. 2013.09.23
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Chvrches är Glasgow-bandet som stavar med "v" istället för "u" för att göra dem enklare att hitta med sökmotorer. Också värt att poängtera: gruppnamnet valdes inte för några religiösa konnotationer utan för att det lät coolt. Utöver det är de en av den elektroniska pophimlens mest lovande stigande stjärnor. De glimmade till på stjärnhimlen förra året när de släppte första singeln Lies och nu när debutalbumet The Bones Of What You Believe släpps behövs det solglasögon för att inte bländas av dess strålande styrka.

Att kalla musik som släpps idag för modernt kan låta arbiträrt och redundant men inte när det kommer till elektronisk och synthmusik. Allt för ofta faller band i fallgropen att låta för retro och navelskådande istället för att tillåta sig själva från att vara kontemporära. Vad Chvrches har gjort är en ytterst modern skiva, där Lauren Mayberrys atmosfäriska sång till Iain Cook och Martin Dohertys dansanta slingor och rytmiska beats bjuder på panoramisk synth med en aura av M83.

I en glittrande rymd av soundalikes utmärker de sig genom att lysa starkare och klarare; vare sig det är med tindrande resan By The Throat eller dansanta och fantastiska The Mother We Share. Det här är elektronisk pop i dess sanna bemärkelse.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA