x
Annihilator: Feast

Annihilator
Feast

Annihilator: Feast

GAFFA

Album / UDR
Utgivning D. 2013.08.23
Recenserad av
Jonatan Fjelstad

Jeff Waters och hans Annihilator har härdat ut länge, det kanadensiska thrashbandet har hållit på sedan 1984 och släppt skivor sen 1989. De är hemlandets största metalexport, trots att de inte lyckats nå samma nivåer som många amerikanska motsvarigheter. Feast är nummer 13 i ordningen och Waters har än en gång med sig Dave Padden på sång och andregitarr, den enda ordinarie medlemmen förutom Waters i tio år.

Feast börjar bra, inledande Deadlock är en hård och furiös låt som sig bör när man avhandlar musik i genren. Snabbt riffande, malande trummor och ett rasande tempo. Men tyvärr blir det inte så mycket mer av den varan under de resterande 45 minuterna. Thrashen varvas med någon sorts groove metal, det experimenteras med funk och allt som oftast blir det en sorts midtemposlask som snabbt glöms bort.

Dock så finns det flertalet delar som fungerar och det hela är väldigt habilt framfört. Speciellt sologitarren glimmar till. Men det hjälper tyvärr inte när det mesta blir anonymt. De olika partierna är inte så väl sammanfogande och det märks ingen röd tråd.

Till den exklusiva deluxe-versionen av Feast får man även med en skiva fylld med nyinspelade klassiker från bandet. Må vara lite roligt, men mest för den stora Annihilator-fantasten.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA