x
Michael Monroe: Horns And Halos

Michael Monroe
Horns And Halos

Michael Monroe: Horns And Halos

GAFFA

Album / Spinefarm
Utgivning D. 2013.08.23
Recenserad av
Jonatan Fjelstad

Är man ett fan av sleaze och glam har man koll på Michael Monroe. Om inte, spelar det ingen roll. Det här är högoktanig rock'n'roll där de flesta kan hitta något att njuta av. Om man ändå vill veta så har Monroe ett förflutet som sångare i det influentiella finska sleazebandet Hanoi Rocks. Ett band som bland annat Dave Grohl och Slash citerar som inspiration.

Nog om det. Horns And Halos bjuder på snabba punkinfluerade kort som TNT Diet, feelgood-powerballader som Child Of The Revolution och bluesgrooviga nummer som Ritual. Och det hela känns väldigt okonstlat och naturligt. Inte ens när det bryts ut i reggaegung i den annars punkiga Soul Surrender känns det underligt. Tvärtom så funkar det väldigt snyggt. Likaså när Monroe drar fram saxen, vilket utan problem skulle kunna ske oftare då det hjälper att få till lite sväng.

Övriga bandet är en stor hjälp till att göra en gjuten produkt och med rutinerade musiker som Dregen överraskar det föga. Tyvärr så är texterna överlag väldigt klyschiga och genretypiska, men egentligen störs det inte så mycket när Monroes röst är såpass bra som den är.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA