x
Jaqee: Yes I Am

Jaqee
Yes I Am

Jaqee: Yes I Am

GAFFA

Album / Root Down
Utgivning D. 2013.09.18
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Med Jaqees fjärde album i snäckorna blir sommaren lite varmare och lite längre. Hennes röst låter betryggande, basgångarna spelar djupt och melodierna känns genuina. Yes I Am är inbäddad i en angenäm och tung produktion med fina detaljer och stråkarrangemang.

I den sevärda videon till Dance projicerar man särskilt på Jaqees inlevelsefulla tilltal, följsamma rörelser och spännande bandkemi. Resutatet ger en härligt medryckande helhetsbild av artisten som pendlar obekymrat mellan reggae och ska, triphop och pop, electro och soul.

För de som minns Morcheebas glansdagar runt millennieskiftet, i synnerhet albumet Big Calm från 1998, kan Yes I Am ses som en rimlig fortsättning – med den skillnaden att Jaqee är mer dansant. I Take A Stand piskar Jaqueline Nakiri-Nalubale upp ett hyggligt tempo ihop med Anthony B och i Docta Martens bjuds det på en snygg baktakt och ett härligt blås.

När de sista tonerna av Wolf har klingat ut känns det plötsligt tomt, och man vill höra mer. Det måste ses som ett bra betyg.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA