x
Korn: The Paradigm Shift

Korn
The Paradigm Shift

Korn: The Paradigm Shift

GAFFA

Album / Caroline
Utgivning D. 2013.10.08
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Utgivningstakten har varit hög ända sedan starten men formkurvan har svajat. Diskografin rymmer några lättglömda alster samt ett onödigt tamt dubstep-experiment. I år koncentrerar sig det amerikanska sällskapet återigen på sin karakteristiska hybrid av hiphop och metal och det finns ett par sekvenser på The Paradigm Shift som lämnar bestående intryck.

Paranoid And Aroused är ett av utropstecknen, med skeva electro-stötar, stabilt gung och ett ursinnigt stick. Även singeln Never Never inspirerar med ett kaotiskt Nine Inch Nails-liknande segment. Och Prey For Me öppnar skivan med en stor medryckande refräng.

Ross Robinson och Brendan O'Brien, Michael Beinhorn och The Matrix, Atticus Ross och Skrillex; Korns höga krav på producenter har lett till intressanta samarbeten genom karriären. Den här gången ligger uppgiften på Don Gilmore som lyft fram välkammade gossar som Good Charlotte och Linkin Park. Hans stil rimmar dock inte alla gånger med Korns potential. Istället för kommersiell anpassning skulle kvintetten behöva någon som verkligen eldar på och låter energin sprudla.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA