x
White Lies: Big TV

White Lies
Big TV

White Lies: Big TV

GAFFA

Album / Polydor
Utgivning D. 2013.08.14
Recenserad av
Josefin Bagge

Brittiska trion White Lies har inte det bästa av förhållanden till musikpressen. Ända sedan debuten tidigt i 2009 har de liksom tvingats stå till svars för sig själva, uppenbarligen är det något över de unga postpunkarna som lyckas irritera en stor skara kritiker som ofta verkar lida av onödigt höga förväntningar.

En annan vill ju hävda att det är mindre intressant att diskutera det platta, onyanserade låtskrivandet och den smått osäkra rösten signerad kindbenet Harry McVeigh, än att ifrågasätta vad White Lies egentligen är. För nä, de har väl aldrig varit några banbrytare, och här låter de slöare än någonsin vad gäller att sätta 80-talstolkningarna i ett någorlunda aktuellt ljus, men de har inte heller någon självklar identitet. Vad är det de vill ha sagt, som inte redan uttryckts en miljon gånger tidigare på samma vis? 

Med näsan i vädret siktas det mot att skriva "indie anthems" med arenarymd. Inledande titelspåret är ett medryckande lyckande, och de efterföljande låtarna starka efterskalv. Det är välproducerat, men busenkelt, och försvinner lätt ur fokus.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA