x
Kim Lenz And The Jaguars: Follow Me

Kim Lenz And The Jaguars
Follow Me

Kim Lenz And The Jaguars: Follow Me

GAFFA

Album / Riley
Utgivning D. 2013.08.19
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Rockabillybrudar brukar oförtjänt objektifieras som pinuppor. När de ställer sig vid micken låter de sällan lika tuffa som killarna. Fokus hamnar istället på attribut som prickiga klänningar och avancerade håruppsättningar, men Kim Lenz är ett undantag.

När hon river i med rösten ockuperar hon en stor bit av männens revir, utan att för den skull förlora sin kvinnlighet. Hon vägrar stå bredvid och vara söt. Med sitt eldröda hår, sitt fjärde studioalbum och känsla för gångna tiders rock'n'roll lyckas hon även med konsten att variera låtarna, ibland lutar det åt blues och ibland åt honky tonk. Dessutom uppbackas hon av det alldeles utomordentligt tajta bandet Jaguars, som tydligt vet hur en gammal americanare ska köras och hur en ståbas ska dras.

Rolling Stone Magazine skrev att Elvis Presley hade låtit som Lenz om han varit kvinna. Det är bara att instämma. En riktigt tuff och säker brud i lyxförpackning och med sällsynt säkerhet. En festkväll med denna dam på scenen kan inte bli misslyckad.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA