x
Katie Melua: Ketevan

Katie Melua
Ketevan

Katie Melua: Ketevan

GAFFA

Album / Dramatico
Utgivning D. 2013.09.16
Recenserad av
Josefine Hildingsson

Det kan hända att musiken är något slätstruken men trots det ger Katie Melua en rysningar emellanåt. Det är hennes rösts förtjänst. Den är helt enkelt fantastisk. Men en vacker röst utan riktigt bra låtar är inte tillräckligt.

Det har gått tio år sedan debutalbumet Call Of The Wind släpptes och hon har sålt mer än elva miljoner album. Tio år gör mycket för en artist som slår igenom när hon är 19. Det låter klart mognare och det märks att det lagts ner mer arbete på texterna. Att albumet heter Ketevan, som är Katie Meluas georgiska namn ska väl signalera att det är en mer personlig approach nu är tidigare. Tyvärr går det inte riktigt genom musiken och ut till lyssnaren. Det känns radioanpassat till stora delar. Det är liksom fint men inte så mycket mer.

Enda spåret som sticker ut från allt det finstämda och vackra är Shiver And Shake. Man önskar att hon vågade sticka ut hakan lite mer i den riktningen. Nu travar albumet bara på utan några större överraskningar men det känns som att hon i alla fall är på väg i en mer intressant riktning. Hon har bara inte nått hela vägen dit än.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA