Hellsongs: These Are Evil Times ...

Hellsongs
These Are Evil Times ...

Hellsongs: These Are Evil Times ...

GAFFA

CD / Tapete Records
Utgivning D. 2013.08.30
Recenserad av
Josefine Hildingsson

Hellsongs börjar få några år på nacken. I hela tio år har de funnits, dock med ny sångerska de senare av dem. Konceptet har varit detsamma hela vägen: "Lounge"-tolkningar av olika hårdrockslåtar. Ett koncept som börjat kännas lite uttjatat de senaste vändorna.

Men i och med nya albumet These Are Evil Times … börjar man ta ett steg i en lite annan riktning. Och det är på tiden. Fem av spåren på nya plattan har bandet själva skrivit och komponerat. Tanken har varit att göra det med en "queer" attityd och inte bry sig om hur den nya dräkten passar in i det gamla Hellsongs. Men känslan är ändå ganska mycket densamma.

Dock har det gjorts plats för mer politik i och med de nya lösare ramarna kring hur bandet ska låta. Om de tidigare begränsade sig med hårdrocks-temat så är det sant som skivbolaget säger att "thrown away is the old testament of lounge, please welcome the new gospel".

Frågan är bara hur intressant det är, trots den nya andan. Om det läggs ytterligare krut på egenskrivet material så har de kanske faktiskt en ny, spännande och mer queer tid framför sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA