x
Knivderby: Olösta Gåtor Ur Mänsklighetens Historia

Knivderby
Olösta Gåtor Ur Mänsklighetens Historia

Knivderby: Olösta Gåtor Ur Mänsklighetens Historia

GAFFA

Album / Novoton
Utgivning D. 2013.09.11
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

När Knivderby exploderade på den svenska scenen 2007 var det helt nytt och omskakande. Det fanns en frenesi och en ilska som nästan helt saknades för stunden och den orkan som var Knivderby var otroligt befriande och behövlig.

Men det har nu gått sex år och det är dags för den femte skivan. Bandet har lämnat fyrakanalsstudion i replokalen och tagit tåget till Studio Gröndahl där Håkan Sörle från The Baboon Show producerat. Och det är just det som är den stora skillnaden. Det är producerat, polerat och mycket större. Den här gången har de även bjudit in gäster i studion, bland annat Kajsa Grytt som förgyller Från Din Mun In I Guds Öron, en av plattans absoluta höjdpunkter.

Annars är allt som vanligt, låtarna klockar in på under två eller tre minuter, det går fort och är intensivare än Ernst-Hugo Järegård, men den här gången är det mer Fugazi än The Stooges, mer Gang Of Four än Radio Birdman. Och Regnbågens Blodiga Fästen är det bästa som någonsin kommer att släppas i år, i hela världen, i hela universum!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA