x
Mr. Vegas: Scandinavia Reggae Festival

Mr. Vegas, Scandinavia Reggae Festival

Mr. Vegas: Scandinavia Reggae Festival

Recenserad av Isac Nordgren | GAFFA

Jag hade ganska stora förhoppningar på att Mr Vegas skulle kunna göra en bra spelning på Scandinavia Reggae Festivals största scen. Det massiva albumet Sweet Jamaica från förra året bjöd på 10-12 riktigt bra dancehallspår och kändes som en lite comeback efter några sämre år för jamaicanen som var en av de hetaste artisterna i slutet av nittiotalet.

Men tyvärr grusas mina förhoppningar direkt när DJ Starr, "Mr Vegas' personal deejay", spelar låtar med dåligt ljud och skriker för att få igång publiken. När väl bandet tar över inleder dem med lite rockabilly och resten av konserten fortsätter i samma splittrade stil.

Första halvan av konserten är okej då Mr Vegas kör en del gamla godingar som Nike Air, Hot Gal Today, She's A Ho och givetvis Heads High. Men efter en tio, elva låtar väljer man att köra lite Bob Marley som pausmusik. Från skiva alltså, inte live! Mus Come A Road som följer därpå är en hygglig låt men spelningen blir sedan allt tråkigare.

En hyllning till Shaggy, covers på Israelites och You Can Get It If You Really Want, tändare i luften och så vidare. Det här är Mr Vegas idé om underhållning, en mittfårehyllning till reggaens historia. Det är inte för mig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA