x
Java Skull: The Devil's Looking For You

Java Skull
The Devil's Looking For You

Java Skull: The Devil's Looking For You

GAFFA

Album / Heptown
Utgivning D. 2013.09.20
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Java Skull skapades ur askan från det numera utdöda danska rockpunk-bandet The Untamed. Sångaren Mark Burer och trummisen Uncle Sams debut är en rökig burlesk-garage-honkytonk-rock som charmar men som tyvärr inte lämnar någon eftersmak.

Med inspirationskällor som Tom Waits och The Cramps är Java Skull en intressant ny input på rockscenen. Det finns stråk av nyskapande i smältdegel där garage möter klassisk rockabilly. Inslag av elorgel och vilda västern och där bandets smutsiga bakgrund skiner igenom lyfter The Devil's Looking For You. Men bandet verkar ha fastnat i kill your darlings-fällan, många av låtarna skiljer sig inte nämnvärt från varandra. Det blir ett runtklampande i sega basgångar där Burers sång stundtals täcks av ett allt för tungt lager av dist.

Låtar om lögner, bedrägeri och förlorad kärlek. Musik som får fötterna att stampa i takt och tongångar som för tankarna till Mississippi. Det finns flera låtar som utan tvivel skulle passa in i ett True Blood-avsnitt. Java Skull har inte skapat en framtida klassiker med sin debutplatta men ett helt okej soundtrack till ditt smutsiga lokala rockhak.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA