x
Adventure Of: Folie Á Deux

Adventure Of
Folie Á Deux

Adventure Of: Folie Á Deux

GAFFA

Album / Tack För Igår
Utgivning D. 2013.09.25
Recenserad av
Mathias Jensen

Det som för människor samman – sådär på riktigt och kraftfullt – är oftast inte att man bara älskar varandra. Det är också att man hatar samma saker. Och om inte det: i alla fall ser det andra inte lyckas se. Tillsammans.

Det är den känslan den här musiken handlar om. Folie á deux betyder, slarvigt översatt, galenskap delad av två. Det är så den här popduon från Västerås valt att kalla sin uppföljare till debutalbumet och vattendelaren Insah' Allah – ett album som inte direkt gick och gömde sig. Det religiösa anslaget må ha varit en fabricerad dröm om att framställa sig själva som präster och visa vägen. Men det var i influenserna det blev intressant.

Dennis Tkacuk och Patric Julian, båda 28 år gamla, har aldrig gjort en hemlighet av att det är The Tough Alliance som är målbilden, idolerna och den uppenbara grogrunden. Men där Insah' Allah var ett nostalgiskt, vemodigt och ganska rått sätt att närma sig just The Tough Alliances dallrande ljudbild, är Folie Á Deux ett album som stannar upp vid ett vägskäl och ser sig om. Den känns aldrig lika nostalgiskt vacker som debuten, men den känns mer mogen.

Det är bara att lyssna på albumets femte spår, Monsters Of Us, för att förstå att ganska mycket hunnit hända på de två år som gått sedan sist. Och tror man inte på Patric och Dennis när de spänner bågen på Godot tror man inte på popmusik. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA