x
Tal National: Kaani

Tal National
Kaani

Tal National: Kaani

GAFFA

Album / Fat Cat
Utgivning D. 2013.09.09
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Det är inte ofta man stöter på musik från Niger. Visserligen är det ett fattigt land med få distributionsmöjligheter för musik, men med tanke på den livliga distributionen av västafrikansk musik till västerlandet känns det nästan lite märkligt.

Nå, Tal National är från Niger, och har ett musikaliskt utspel som innefattar det mesta av den afrikanska musik populärkulturen i väst fått sig serverad de senaste 30 åren. En salig mix av soul, high-life, ökenblues och mycket annat. Det känns väldigt komprimerat och väldigt översållat av influenser emellanåt. Fast egentligen utan att bli överlastat.

Även om det är en komprimerad ljudbild och väldigt mycket som rör sig, väldigt många rytmer som försöker dominera. Men det är ändå åtstramat, och det är till slut ändå svårt att sitta still. Det är ändå svårt att stå still. Men ingen av låtarna lämnar egentligen något eftervarande avtryck. Bortsett från avslutande Banganésbia med en eklektisk elgitarr i transtillstånd som varar längre än hela albumet.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA