x
Trummor & Orgel: Departure / Arrival

Trummor & Orgel
Departure / Arrival

Trummor & Orgel: Departure / Arrival

GAFFA

Album / Introspection
Utgivning D. 2013.10.09
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Trummor & Orgel verkar ha ett mål. Och verkar låta resan vara en del av det. För varje nytt album mejslar de ut sin musik till något mer än vad det tidigare varit; för varje nytt album rör de sig mot nya sound och melodier och låter alla vara med om hela resan.

Här tar de ytterligare en resa från både det 70-talsjazziga och det filmiska uttrycket och närmar sig instrumental ren pop, men utan att låta något av det ursprungliga gå förlorat; både hedervärt, respektfullt och inspirerat.

En av anledningarna till den utökade ljudbilden torde också kunna tillskrivas Peter Morén från Peter Bjorn & John som både varit med att skriva och spela på ett par låtar. Det ger en ytterligare märg åt den, i praktiken, begränsade ljudbild som de själva hela tiden utvecklar och utvidgar, gör allt mer stor och attraktiv, allt mer skön och utforskande. Ett steg på vägen mot den större helheten.

Ett album som varken de som varit med från början eller de som upptäcker Trummor & Orgel för första gången kommer att bli besvikna på.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA