x
Emil Jensen: I Det Nya Landet

Emil Jensen
I Det Nya Landet

Emil Jensen: I Det Nya Landet

GAFFA

Album / Adrian
Utgivning D. 2013.10.02
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Emil Jensens nya album kommer också med en föreställning med samma namn. En föreställning där Jensen kommer att ta upp ämnen om det nutida Sverige, världen och sig själv. Lite som hans liveshower brukat vara; personligt, politiskt, samtidsanalys, allt med ett lättsamt tonfall, men nu lite mer koncentrerat kring det nya albumet.

Och här finns många reflektioner kring både samhällsläget och det politiska läget i Sverige idag. Även om det inte alltid är med ett humoristiskt anslag, så finns det snygga formuleringar som ändå alltid bottnar i ett starkt allvar. Både när det gäller det personliga och när det gäller det svenska samhället i stort, ofta med ett öga mot det nuvarande styret: "Hållbarhet med regeringen Reinfeldt / är lika komiskt som ett avsnitt av Seinfeld". Eller uppläsningen Samma Värld, inkännande men med udd.

Musikaliskt finns här många bra låtar, som duetten Radioaktivitet med Klara Söderberg från First Aid Kit, men det känns också som att idéer ibland dras ut och bara blir en fond till betraktelserna. Men föreställningarna har en väldigt solid grund att stå på.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA