x
Henric de la Cour: Mandrills

Henric de la Cour
Mandrills

Henric de la Cour: Mandrills

GAFFA

Album / Border Music
Utgivning D. 2013.09.11
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

År 2001 står jag och ser Yvonne framföra sin sista hit Bad Dream innan gruppen upplöses strax efteråt. Tio år senare släpper bandets sångare sin självbetitlade solodebut. Nu är han tillbaka, tillsammans med en argsint apa, Henric de la Cour och albumet Mandrills.

Precis som debuten är det mer avskalat och minimalistiskt än när han medverkade i Yvonne och Strip Music. Musikpaletten är nattsvart men utan svärtan. Snarare en kärleksförklaring och en sektliknande inbjudan till mörkret med pulserande beats, mässande ballader och framför allt de la Cours atmosfäriska sångröst.

Även denna gång har förre Yvonnekompisen Rikard Lindh producerat skivan men även hjälpt till att skriva flera av låtarna. Ljudbilden är tät, och trots olika utsvävningar som poppigare (Hank Psycho), vackra duetten (Shark tillsammans med Susanna Risberg) och svarta balladen Grenade så finns det en helhet där som aldrig kompromissas med.

Henric de la Cour visar återigen att det är som solo vi alltid väntat på att han ska stå. Säga vad man vill säga om hans överdrivna goth-estetik, som musiker är han kanske det bästa inom gothsynthväg i Sverige idag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA