x
Oneohtrix Point Never: R Plus Seven

Oneohtrix Point Never
R Plus Seven

Oneohtrix Point Never: R Plus Seven

GAFFA

Album / Warp Records
Utgivning D. 2013.09.30
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Daniel Lopatin har alltid varit känd för att inte riktigt veta vad begränsningar varken betyder eller egentligen innebär när det kommer till kompositionen och skapandet av ny musik. Detta har gjort hans Oneohtrix Point Never till ett fascinerande spektakel att inte bara lyssna på live men att framför allt uppleva, där hans kompromisslösa sätt framhävs i ett sammanhang som fångar musikens frihet helt och fullt.

Av samma anledning har han därför inte alltid lyckats framkalla samma känsla när han släpper ett album, och hans Warp-debut R Plus Seven är inget undantag; på vissa spår känns det som att Daniel Lopatin valt att sätta en kyrkoorgel i centrum och byggt på hans numera välkända krypande oväsen därifrån mest för att se vad som kan hända. På andra spår tar det knappt en minut innan det rent musikaliska inte längre går att identifiera i långa stunder, där det byts ut mot smattrande loopar innan en ny våg av effekter sköljer över det hela.

Det är alltid intressant att höra vad Oneohtrix Point Never lyckats skapa av ett gäng till synes osammanhängande oljud, även när det inte riktigt går ihop på ett album som det nästan uteslutande gör live.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA