x
Sampha: Dual

Sampha
Dual

Sampha: Dual

GAFFA

Album / Young Turks
Utgivning D. 2013.07.29
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Tidigare alltid sjungande över de delikata och intrikata elektroniska produktioner som han är med och skapar som del av SBTRKT, eller när han arbetat tillsammans med Jessie Ware, är Dual ett steg bort, fram, vidare för den personliga och musikaliska utvecklingens skull. På sin solodebut jobbar den 24 år unge London-sonen Sampha Sisay inte med de verktyg han tidigare nyttjat.

Det är inte elektroniskt mullrande som driver honom framåt när han nu ska ta lite plats alldeles själv, utan snarare tvärtom; det är mer lutat mot modern, förvisso aningen electronica-inspirerad i sin rytmik, soul som är mer organiskt och akustiskt än något annat Sampha hittills jobbat med. En ljudbild som passar hans röst och vokala förhållningssätt alldeles utmärkt.

Dual visar vad som finns bakom den där rösten som dominerar SBTRKT-släpp, framför allt vem som ligger bakom den, och vilken finkänsla för pop och melodier som Sampha faktiskt besitter även utanför de dansanta projekt han gjort sig ett namn för att jobba med.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA