x
Black Joe Lewis: Electric Slave

Black Joe Lewis
Electric Slave

Black Joe Lewis: Electric Slave

GAFFA

Album / Vagrant Records
Utgivning D. 2013.09.15
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Black Joe Lewis hänger i skuggorna mellan ren bluesrock, garage och funk. Det är analogt, argt och väldigt riffglatt med vassa blås över hela härligheten. Men den här gången känns Black Joe mycket, mycket argare och det gör att hela skivan känns lite intensivare, lite mer omedelbar.

Electric Slave handlar om en värld där vi människor är slavar under våra iPhones, datorer och allt annat och Black Joe mässar om möten ansikte mot ansikte där vi inte är slavar under elektroniken. Vilket i sig är ett bra ämne men synd bara att man numera måste vara analogfreak för att framföra den och för att musiken – även om det svänger något grymt – måste vara så pass mossig. Finns det ingen med samma åsikter som inte gillar att skrika "Yeah!" och spela blues?

Den här gången har han slopat kompbandet The Honeybears och kör själv, det gör ingen större skillnad och frågan är om bytet bara är kosmetiskt eller om han verkligen spelar med nya musiker. Men fuzzen, svänget och blåset är kvar och Black Joe skriksjunger lika passionerat som förut, problemet är bara att han står still utvecklingsmässigt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA