x
Dalaplan: Dalaplan

Dalaplan
Dalaplan

Dalaplan: Dalaplan

GAFFA

Album / Gaphals
Utgivning D. 2013.09.18
Recenserad av
Tomas Lundström

Följer man Nobelvägen söderut från Nobeltorget kommer man till Dalaplan. Det verkar finnas något i luften i de där kvarteren. För är man bekant med hur bandet Nobelkommittén – som tagit namnet efter gatan – låter, lär man känna sig bekväm även med Malmöbandet Dalaplan – som har tagit sitt namn efter platsen.

Synnerligen produktiva Dalaplan kommer ur den spirande punkrockscenen i Crime City, men kan musikaliskt placeras in någonstans mellan göteborgarna i Trubbel, fast på skånska, och tidiga Florence Valentin, fast med orgel istället för blås och piano.

Bandet har redan hunnit få ur sig hela sex sjutummare, men framför allt har de skapat sig ett rykte om att vara ett riktigt livligt liveband. Det är också den känslan de har försökt fånga i Studio Möllan, där debutplattan har fästs på band. Banne mig, om de inte lyckas också.

Inte för att jag har sett Dalaplan live, men jag tycker mig höra hur bra det här kan ta sig ut på en scen. Det är gott om snygga arrangemang med körer, spontana skrik och ett härligt driv från alla inblandade.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA